Lažne pegice su trend: Naučite kako da ih napravite (VIDEO)

Mogu biti poput prirodnih, ali i upadljivih, jarkih boja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Andery Zvyagintsev

Kada ih imate, ne želite ih, a kada nisu na licu, uradićete sve da budu tu. Upravo se to može reći za novi trend- lažne pege. Već neko vreme one su svetski trend i videćete pegavih devojaka više, nego ikada. Za razliku od prirodnih, koje su nijanse od svetlih do tamnih braon boja, veštačke mogu biti svih nijansi. U tome je čar! Ako volite da budete upadljivi, izaberite jake boje. A evo i postupka kako da postanete pegave, piše ipcy com

Pripremite lice

Pre nego što počnete da crtate lažne pege, želećete da se uverite da je vaša šminka na licu, kao podloga završena. Na ovaj način će pege biti na vrhu i izgledaće vrlo prirodno. Ako pokušate da crtate pege, pre nego što završite sa osnovom, one će se razmazati ili će biti potpuno prekrivene.

Foto: Unsplash/ErikMclean

Izaberite proizvode za pege

Najprirodniji izgled pegica  dobićete korišćenjem olovke za obrve ili proizvoda kreiranog specifično za lažne pege. Ako ste početnik u pravljenju lažnih pega i niste spremni da nabavite specifičan proizvod, vaša olovka za obrve bi trebalo da završi posao. Ali, pazite, ako imate svetlu kožu, olovka koju obično koristite za obrve može biti previše tamna. Umesto toga, počnite sa nijansom olovke za obrve koja je samo nijansu ili dve tamnija od vašeg tena.

Tačka, tačka, tačkica!

 Lažne pege izgledaće prirodnije ako ne pokušavate da ih strogo iscrtavate. Tapkajte te tačkice na delove lica koje sunce prirodno pogađa, fokusirajući se na jagodice, nos i čelo. Rasporedite tačkice odatle, pazeći da ih ne nanosite previše simetrično.

Dodajte ih onoliko koliko se osećate tog dana.

 

@mimiermakeup Making my own fake freckles spray? #makeuphacks ♬ Until I Found You – Krac

 Šminkerka Melisa Harkman preporučuje rad u malim serijama (dve do tri tačke odjednom).

Tapkanje i blendanje

Zapamtite, nijedna pegica u prirodi ne izgleda isto. Najverodostojniji rezultati će se postići razmazivanjem nacrtanih tačkica. Tapkajte ih prstom da ih zamaglite u kožu, zatim ponovo nanesite olovku za obrve gde god želite da pojačate efekat. Takođe možete ih blago blendati, koristeći četkicu za šminku. Preporučuje se korišćenje mekane četkice za senke, ali možete koristiti i tvrđu četkicu za usne ili ajlajner, samo budite pažljivi.

 Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar