Konstruktivan razgovor: Vučić u UN sa ambasadorom Alžira

Ukazao je na napore koje Srbija preduzima kako bi se odbranila od pritisaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Narodne Demokratske Republike Alžir pri UN Amarom Bendžamom.

-U konstruktivnom razgovoru sa stalnim predstavnikom Alžira pri UN ukazao sam na napore koje Srbija preduzima kako bi se odbranila od pritisaka kojima su, nametanjem Rezolucije o Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN, ugroženi nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo i regionalna stabilnost.

Upozorio sam, još jednom, da će usvajanje takve rezolucije značiti otvaranje Pandorine kutije, ne samo u regionu, već i globalno, što će umesto pomirenja, napretka i saradnje među narodima rezultirati daljim podelama, nepoverenjem i urušavanjem principa na kojim počiva pravičan globalni poredak.

Ponovio sam da će Srbija iskoristiti svako političko i diplomatsko sredstvo, kao i svoj ugled u UN, kako bi se suprotstavila ovakvim ucenama i presedanima, i zamolio Alžir da nas u tome podrži, podržavajući time i slobodarski duh, inkluzivnost i usaglašavanje, kao i razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje među narodima, što su i principi na kojima počivaju same UN.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar