Šapić na otvaranju Treće beogradske olimpijade penzionera: “Stanja duha i energija starijih sugrađana za divljenje i ugled mladima”

On je istakao da se u prošlosti, bez obzira na funkciju koju je obavljao, uvek divio starijim sugrađanima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beoinfo

Trebalo bi da se mladi ugledaju na starije zbog njihovog „stanja duha i energije”, poručio je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvarajući „Treću beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera”. On je na manifestaciji, koja se održava u Hali sportova „Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, istakao da se u prošlosti, bez obzira na funkciju koju je obavljao, uvek divio starijim sugrađanima i nastojao da podrži manifestacije koje su organizovane za penzionere.

– Tokom desetogodišnjeg obavljanja funkcije predsednika opštine Novi Beograd, provodio sam dosta vremena s ljudima trećeg doba. U ovoj hali mnogo puta organizovali smo manifestacije i druženja za penzionere. Uprkos godinama, ti ljudi su uvek imali posebnu energiju koja je za divljenje i često sam govorio da bi trebalo da se bi mladi ugledaju na njih. Drago mi je što sam danas ovde sa ljudima koji i dalje mogu da se druže i takmiče, a to su važne stvari koje omogućuju dobro stanje duha i zdravlja. Svim učesnicima, pre svega, želim dobro zdravlje, jer mislim da je to najvažnije. Trenutno živimo u globalno istorijskom trenutku kojeg ste vi, u skladu s godinama i iskustvom, sigurno svesni. Mislim da je zbog toga važno da, bez obzira na različitosti, pokažemo jedinstvo i solidarnost, kao i da pokušamo da širimo optimizam i entuzijazam što je više moguće – poručio je Šapić.

Foto: Beoinfo

Direktor PIO fonda Relja Ognjenović istakao je da podrška države nije samo u povećanju penzija, broju solidarnih paketa i besplatnim boravcima u našim banjama. Kako je naglasio, podrška države je i u vidu sportsko-rekreativnih manifestacija koje uključuju naše starije sugrađane u društveni život i posle radnog veka.

Foto: Beoinfo

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović zahvalila je svima koji su doprineli da se ova manifestacija održi po treći put i istakla da su penzioneri pokazali da na osnovu njihovog životnog i radnog iskustva mogu mnogo da pomognu, te da su dokazali da su uvek uz svoju državu.

 Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar