Bluz gitaristkinja Ana Popović u junu u Beogradu: “Power“ me je vratio u život

Ako volite soul,starinski funk,R@B,gospel, uživaćete u ovom zvuku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/YouTube/Qeen of The Pack

Koncert bluz gitaristkinja i vokal Ana Popović održaće koncert,  16. juna u okviru Musicology Sessions koncertnog serijala, u BitefArtCafe klubu.
Ana će pred domaćom publikom predstaviti svoj najnoviji album “Power”, koji je objavila u maju 2023. godine..

Njen novi muzički projekat je ”FANTASTAFUNK” Big Band Project sa kojim nastupa na prestižnim muzičkim festivalima ovog leta, kao što su festivali u Kaliforniji,Norveškoj I Finskoj.

“Već duže vreme sam se osećala spremnom da formiram veliki bend,” objašnjava Ana. “Jednostavno sam znala tačno šta želim da čujem na mojim nastupima uživo i koja instrumentacija je nedostajala za taj zvuk u formaciji sa 6 članova. Konačni impuls je bio stvaranje mog albuma iz 2023. godine, “Power“. Album poput ovoga zahteva bend kao što je ovaj, jedan koji će zaista moći da oživi u potpunosti. Tako je prvobitno i zamišljen i stvoren. Osećala sam se spremnom da sebi dam priliku da stvorim takav zvuk. Toliko novih uticaja, kao što su gospel, starinski funk, soul, R&B, zaista sam želela da taj album oživim na sceni. Tako je nastala ideja o velikoj soul funk formaciji. Power je snimljen u različitim gradovima: Los Anđelesu, Dalasu, Detroitu, Orlandu. Dao mi je – upravo ono što mu naziv kaže – snagu da prebrodim najteži period u životu, kada mi je 2020. godine dijagnostifikovan rak dojke. Praktično mi je vratio ‘život’.”


Predgrupa koncerta u Beogradu je The Bad Week  (Musicology Showcase by Lenovo).Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar