ABA liga izdala zvanično saopštenje: Neke odluke ispravne, neke na štetu Budućnosti

Meč je završen trijumfom Partizana koji se plasirao u finale ABA lige

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/CrvenazvezdaKK

Regionalno košarkaško takmičenje (ABA liga) oglasilo se nakon odlučujuće utakmice polufinala između Partizana i Budućnosti u kojoj su crno-beli slavili.

Meč je protekao u znaku spornih situacija, pa su i neke odluke sudija bile diskutabilne. Sada se ABA liga zvanično oglasila i razrešila sve dileme.

“Na 7:09 pre kraja druge četvrtine, dok je lopta napuštala ruke ofanzivnog igrača (Jogija Ferela) kada je pokušao šut za tri poena i pre nego što se ofanzivni igrač (Jogi Ferel) dočekao sa obe noge na parket, bilo je telesnog kontakta iniciranog od strane defanzivnog igrača (Alekse Avramovića). Arbitri su dosudili faul na ofanzivnom igraču (Jogiju Ferelu). Sudije su donele dobru odluku.

Dok je padao na parket, ofanzivni igrač (Jogi Ferel) je udario defanzivnog (Aleksu Avramovića) u glavu desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da provere situaciju vraćanjem snimka i nakon što su ponovo pogledali igru dosudili su nesportski faul ofanzivnog igrača (Jogija Ferela). Sudije su donele ispravnu odluku.

Na 6:47 pre kraja treće četvrtine, dok je šutirao za tri poena, ofanzivni igrač (Kevin Panter) je pomerio svoju desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem (Jogijem Ferelom). Sudije su svirale faul u korist ofanzivnog igrača (Kevina Pantera) što je bila pogrešna odluka. Sudije bi trebalo da su u tom slučaju dodelile tehničku ofanzivnom igraču (Kevinu Panteru)”, stoji u saopštenju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar