“Muzikom kroz muzej”: Koncert u Istorijskom muzeju Srbije, nastupiće kvartet “Fermatta”

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Četrnaesti koncert u okviru četvrtog ciklusa „Muzikom kroz muzej“ biće održan u Istorijskom muzeju Srbije, u petak, 10. maja 2024. od 20.00 časova.

U okviru ovog muzičkog serijala nastupiće kvartet “Fermatta” koji čine studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu: violinistkinje Katarina Badnjar i Milica Mrđenović, violistkinja Maša Filipović i violončelistkinja Maša Dragaš.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnim sezonama, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim muzičkim umetnicama iz kvarteta Fermatta, čija prva violina Katarina Badnjar je 2022. godine osvojila grand pri nagradu međunarodnog takmičenja gudača i kamerne muzike „Artisti Dell Arco“.

Na programu su kompozicije Johanesa Bramsa, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju radnim danima od 12.00 do 19.00 (osim ponedeljkom). Cena karte je 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u subotu, 11. maja. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

 

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije otvorena reprezentativna izložba „Čekajući stalnu postavku„, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljkom, od 12.00 do 20.00 (prodaja ulaznica do 19.00).



Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar