Mini-vežbe koje se rade dok kuvate kafu i perete zube: Dobro zdravlje može i ovako da se održava

Uz ovih pet saveta vežbanje će vam preći u naviku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vecteezy/benzoix

Svako od nas je makar jednom izgovorio da nema vremena za vežbanje ali uz ove savete zaboravićete na ovaj izgovor.

Dobro zdravlje možete održati i uz pomoć ovih mini-vežbi koje možete uključiti uz dnevne aktivnosti, sugeriše istraživanje Univerziteta u Sidneju, piše Jutarnji.

Uz ovih pet saveta vežbanje će vam preći u naviku:

1. Koliko puta ste čuli savet da koristite stepenice umesto lifta? Vreme je da ga konačno usvojite – idite gore-dole peške i pokušajte da budete brzi.

2. Dok gledate TV ili čitate vesti na telefonu pravite česte pauze uz nekoliko vežbi, kao što su čučnjevi, a čak i nekoliko uzastopnih ustajanja i sedenja će takođe biti od koristi. Isto važi i za rad na računaru i svaki posao na kome ste dugo na istoj poziciji.

3. Pranje zuba je automatska aktivnost, tako da možete koristiti ta dva ili tri minuta dva puta dnevno za vežbanje u isto vreme. U isto vreme možete šetati po kupatilu, zatezati i opuštati mišiće, podizati se naizmenično na prste i pete… Važno je da pređete u naviku i redovno radite takve pokrete.

4. Šta radite dok čekate da voda proključa za kafu ili čaj? Zašto ne iskoristite tih nekoliko minuta za vežbanje? Ljudi obično misle da treba da odvoje vreme za vežbanje, ali poenta je da vežbu uključite u aktivnosti koje već radite.
Pustite svoju omiljenu stimulativnu muziku i igrajte dok kuvate ili čistite. Ili, još bolje, odvojite nekoliko minuta iz dana za ples.

5. Pustite svoju omiljenu stimulativnu muziku i igrajte dok kuvate ili čistite. Ili, još bolje, odvojite nekoliko minuta svakog dana za ples.

BONUS VIDEO:Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar