FANTASTIČNA I NEOBIČNA

Ekskluzivno za čitaoce Objektiva stiže recept sa Kanarskih ostrva: Salata na kanarski način (RECEPT)

Iako na prvi pogled deluje egzotično, sve namirnice se mogu naći i kod nas, i lako se priprema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv/Ustupljena fotografija

Dolaskom lepog vremena i visokih temperature, salate postaju važan dodatak ishrani, a najčešće i jedini obrok.

Originalni recept za neobičnu salatu čitaocima Objektiva donosimo direktno sa kanarskih ostrva.

Ova salata je nastala na kanarskom ostrvu Lanzarote, svo povrće je uvezeno iz Španije, jer praktično na ovom vulkanskom ostrvu ništa ne raste. Sve namirnice mogu se naći i kod nas, a matovilac je idealna biljka koja ubrzava sagorevanje masti u telu i idealan je za čišćenje organizma. Dresing salati daje taj specifičan ukus, a najbolje je da urme odstoje u njemu cele noći.

Sastojci:

4 paradajza

1 veći crveni luk

50 gr matovilca

2 manja klipa kukuruza

5 urmi

Dresing

Limunov sok

Maslinovo ulje

Krupna morska so

Šeri sirće

Priprema

Iseći crni luk na rezance, dodati paradajz isečen na kolutove, zatim skuvani klip kukuruza seći na ploške po dužini, dodati matovilac i na kraju iseckane urme sa dresingom u kojem su stajale nekoliko sati, a najbolje je da budu u frižideru cele noći. Sve dobro promešati.

Zabranjeno prenošenje teksta ili delova teksta bez navođenja izvora i linka Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!