Dolaskom lepog vremena i visokih temperature, salate postaju važan dodatak ishrani, a najčešće i jedini obrok.
Originalni recept za neobičnu salatu čitaocima Objektiva donosimo direktno sa kanarskih ostrva.
Ova salata je nastala na kanarskom ostrvu Lanzarote, svo povrće je uvezeno iz Španije, jer praktično na ovom vulkanskom ostrvu ništa ne raste. Sve namirnice mogu se naći i kod nas, a matovilac je idealna biljka koja ubrzava sagorevanje masti u telu i idealan je za čišćenje organizma. Dresing salati daje taj specifičan ukus, a najbolje je da urme odstoje u njemu cele noći.
Sastojci:
4 paradajza
1 veći crveni luk
50 gr matovilca
2 manja klipa kukuruza
5 urmi
Dresing
Limunov sok
Maslinovo ulje
Krupna morska so
Šeri sirće
Priprema
Iseći crni luk na rezance, dodati paradajz isečen na kolutove, zatim skuvani klip kukuruza seći na ploške po dužini, dodati matovilac i na kraju iseckane urme sa dresingom u kojem su stajale nekoliko sati, a najbolje je da budu u frižideru cele noći. Sve dobro promešati.
Zabranjeno prenošenje teksta ili delova teksta bez navođenja izvora i linka Objektiv.rs
Komentari (0)