Svečano otvoren Šampionat Evrope u boksu, Šapić poželeo svima dobrodošlicu: “Beograd je grad sporta”

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS 2

U beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić” večeras je svečano otvoren Šampionat Evrope u boksu, prvi na kojem se istovremeno takmiče seniori i seniorke. Do 28. aprila učestvovaće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji, iz 34 zemlje, a nagradni fond iznosi milion dolara.

Foto: RTS 2

“Bokserski sport nas uči da nije važno koliko jako možemo da udarimo, nego koliko jak udarac možemo da primimo i izdržimo. Zahvaljujem se svima na podršci, državi Srbiji, predsedniku, gradonačelniku, kao i našim partnerima iz IBA i EUBC. Želim svima dobrodošlicu, a bokserima sjajne mečeve i da ostvare svoje snove”, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

Foto: RTS 2

Ministar sporta Zoran Gajić istakao je na otvaranju da je u poslednjih 10 godina organizovano više od 25 velikih takmičenja, ali da boks kao plemenita veština uvek ima posebno mesto.

Foto: RTS 2

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poželeo je svima da se u glavnom gradu lepo osećaju i steknu nova prijateljstva.

“Beograd je grad sporta i siguran sam da će Bokserski savez biti sjajan organizator, da će biti sjajnih borbi, sjajnih rezultata. Tu je mnogo sportista iz mnogo zemalja. Boks karakteriše velika hrabrost, plemenita veština i uveren sam da će takmičenje biti pravo, kao što reče predsednik Borovčanin, naučimo i da primamo udarce i jedan boks meč je kao život” istakao je Šapić.

Foto: RTS 2

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar