Sve manekenke su plakale: Ostvarenje Angelininog sna, kreacije ubijene devojčice na modnoj reviji

Haljine rađene po njenim skicama biće poklonjene ovogodišnjim maturantkinjama, devojčicama bez roditeljskog staranja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS

Kreacije Angelinine Aćimović, jedne od ubijenih učenica u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, prikazane su na upravo završenom Belgrade Fashion Week-u, i prema rečima njenog oca Anđelka lepo ih je bilo videti na pravoj modnoj reviji.

Prema skicama koje su ostale iza Angeline 25 kreatora napravilo je modele koji će nastaviti da žive i kroz druge humanitarne akcije. Haljine rađene po njenim skicama biće poklonjene ovogodišnjim maturantkinjama, devojčicama bez roditeljskog staranja.

Foto: RTS

Očigledno je da je sve što radimo čini živom i nemamo sumnje da će se sve što radimo uz njenu pomoć i ostvariti, kaže Angelinin otac Anđelko Aćimović.

“Sve je počelo inicijativom porodice i kada smo videli skice nije bilo teško da tu njenu ideju pretočimo u stvarnost”, kaže kreatorka Svetlana Jaćović.

Foto: RTS

U modnoj reviji učešće su uzele i Angelinine školske drugarice i prema rečima Angelininog oca ceo događaj je bio emotivan i za njih i za porodicu.

“Verujem da su vrlo srećne što su mogle da učestvuju u ostvarenju Angelininog sna, svi su osećali tu atmosferu i svima je, kako kažu, bila čast da učestvuju u tome”, kaže Anđelko i dodaje da su sve manekenke i devojčice koje su prošetale pistom, prilikom povratka u bekstejdž – plakale.

Foto: RTS

Opisujući Angelinu kaže da je bila dete koje je sebi postavljalo visoke ciljeve.

“Želela je da studira modu u Parizu, želela je da uređuje enterijere, kreirala je nakit, napravila svoj logo. Imala je ozbiljne ciljeve”, navodi Angelinin otac.

Kreatorka Svetlana Jaćović kaže da je neophodno graditi empatiju kod dece i da je to često ono što nedostaje u današnjem društvu.

Foto: RTS

“Decu oblikujemo mi odrasli, društvo i okruženje, moramo da budemo svesni toga. Deca reaguju srcem, uvek pozitivno reaguju, nikada nisu ravnodušna i žele da se uključe i učestvuju u akcijama humanitarnog karaktera”, kaže Svetlana Jaćović.

Haljine rađene po crtežima Angeline biće urađene i date maturantkinjama i biće namenjena deci bez roditeljskog staranja, najavio je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

Foto: RTS


Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar