Vučić izneo plan odbrane naše zemlje: Podnećemo rezolucije o genocidu u Kragujevcu, Kraljevu i Jajincima

Predsednik Srbije se obratio na svečanosti povodom obeležavanja Dana "Kobri"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o podmuklosti Zapada koji pokušava i rezoluciji o genocidu u Srebrenici, rekavši da Srbija ima plan.

– Obavljaću u Njujorku konsultacije sa slobodarskim narodima. Biću tamo, boriću se. Kada se to završi i ako to izglasaju, onda ćemo istog dana, pošto su se 2 NATO zemlje kandidovale za nestalnu članicu SB, istog trentuklja ćemo se i mi kandidovati i pobedićemo ih u svemu. Jasno je da razgovora i kompromisa oko toga više nema. Pobedićemo ih u svakom telu međunardonih organizacija – rekao je predsednik i objasnio:

– A onda ćemo svake godine, pošto su nam na pokvaren način rekli “Pa nigde se ne pominju Srbi”, nema problema, nigde mi nećemo pomenuti Nemce, ali podnositi rezolucije o izvršenom genocidu na teritoriju republike Srbije i u Kragujevcu, i u Kraljevu i u Jajincima. A ko ih je počinio? Pa vi sad zaključite ko. Pa ćemo sledeće godine u Jasenovcu. Ko ih je počinio? Nismo mi to rekli, nikoga mi tu ne napadamo, to je civilizacijska vrednost. A negde je poginulo i do 80 i 90 puta više ljudi nego u Srebrenici. Pa da vidim kako će to da odbiju. A kako čujem, otvorili su Pandorinu kutiju, pa će uskoro da se suoče sa predlogom Rezolucije o genocidu nad sovjetskim i ruskom narodom u Drugom svetskom ratu. Ko ga je počinio, ne znamo. A najgore je kad kažu, a čuo sam da se konsultujete sa Kinezima i sa Rusima, a ne nego ćemo s marsovcima ćemo da se konsultujemo. Vi ćete da da nam određujete gde smo počinili genocid, a mi ćemo da sednemo i da vam govorimo “baš vam hvala što ste nam takvu uslugu učinili, želimo da budemo deo modernog sveta i da nam za sledeću godinu spremite iznenađenje mimo tog i to tako što ćete Kurtija da primate u SE da bi on mogao da podnosi tužbe – zaključio je.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar