Vučić sa ministarkom spoljnih poslova Gane: Neophodno je da se zemlje vrate principima Povelje UN (FOTO)

On je naveo i da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvejo svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese, napisao je Vučić na Instagramu.

On je naveo i da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu naših zemalja u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

– Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

– Zamolio sam uvaženu ministarku da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni, rekao je Vučić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar