Francuski mediji o susretu Makron-Vučić: Budućnost Srbije je u EU

Radio "France info" navodi da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, ali da odbija da uvede sankcije Rusiji i održava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Instagram@buducnostsrbijeav

Francuski mediji pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu i njegovom susretu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a u prvi plan stavili su izjavu francuskog predsednika o tome da je budućnost Srbije “unutar Evropske unije i nigde drugde”.

“Srbija ne sme da sumnja u to”, poručio je Makron na zajedničkoj konferenciji za medije sa Vučićem.

Radio “France info” navodi da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, ali da odbija da uvede sankcije Rusiji i održava, kako se navodi, privilegovane odnose sa Moskvom, zbog čega je Makron istakao da Srbija treba da nastavi da se usklađuje sa spoljnopolitičkim odlukama Evropske unije.

Radio “Europe 1” takođe je istakao izjavu francuskog predsednika o evropskoj budućnost Srbije.

“Srbija ne sme da sumnja, bez obzira na rane nedavne prošlosti, da je njena budućnost u Evropskoj uniji i nigde drugde. Nikakve promene ne bi trebalo da nas navedu da sumnjamo u taj put”, poručio je Makron.

Pored toga, navodi se da je francuski predsednik govorio i o odnosu Beograda i Prištine, poručivši da je potrebno da dve strane napreduju na putu ka normalizaciji odnosa.

VIDEO BONUS:Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar