Isplivala jeziva prepiska šefa Kavačkog klana Zvicera: Samo mi možemo srušiti Vučića

Protiv Zvicera i Milovića vode se brojni krivični postupci u Crnoj Gori, ali i okruženju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Policija,Printscreen

Vođe kriminalnog kavačkog klana bavile su se međunarodnom politikom, a u raspravama kovali planove za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sada je postalo potpuno jasno da su kriminalci sve vreme su imali samo jedan cilj i jednu metu, a to je Vučić.

– Samo mi možemo obaliti Vučića – poručuje šef kavčana Radoje Zvicer, sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću, preko kriptovane telefonske aplikacije 10. januara 2021. godine, a povod ove priče bio je dolazak Džoa Bajdena na čelo SAD.

Sagovornici su, piše na skaju koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima a, u koji su uvid imale podgoričke „Vijesti”, saglasni da „izbor Bajdena za predsednika Amerike odgovara svima, osim Srbiji i velikosrpskoj politici”.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama”.

– Rekao sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati… Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači – šalje poruku Zvicer.

U redovima kavačkog klana, pišu Novosti, kako će kasnije registrovati istražitelji iz Crne Gore i Srbije, bili su između ostalih i Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su godinama rukovodili dobrim delom navijača beogradskog Partizana.

Milović: Tu treba mudro odigrati u narednom periodu.

Zvicer: Bajden ti odgovara svakoj državi bez Srb (Srbiji).

Milović: Srbiji, Republici Srpskoj i velikosrpskoj politici.

Zvicer: Ja sam im reko da dobro izmere, što god odluče, prihvatam… Onoga Stanivukovića drže Englezi…

Milović: Mislim da će pokušat Stefanovića da oslabi Vučić svim silama. Sve mu smenjuje. A Stanivuković je prikriveni velikosrbin, veći je nacionalista od Dodika. Ja sam ga pratio i volio dok nisam čuo njegove izjave vezano za litije, Crnu Goru, Srebrenicu, Dejtonski sporazum, Kosovo…

Zvicer: Jeste, ne krije on to, u svaki razgovor pominje strica koji je poginuo.

Milović: Sve veliko srbska teška politika, tako ne mogu napred. Srbi sa ovakvom politikom odu 3 god (godine) napred, pa 10 u nazad.

Zvicer: Menjaće to stranci, pošto su ova naša gamad poltronska spremna na sve. Samo da ove skinemo u CG pa što god.

Zvicer: Ma kakav narod, pa puno je više Srba vazda bilo, nego nisu smeli glasati isticati. Milu su kola niz brdo i nema ko će ih zaustaviti. Hapšenje Brana (Mićunovića) je jaki momenat za glasače i sve.

Nikšićanin Branislav Mićunović uhapšen je u Budvi 6. januara 2021. godine, nakon što je pronađeno oružje u automobilu u kome se nalazio. Uz njega, tada je slobode lišeno i još nekoliko osoba iz Mićunovićevog obezbeđenja. Prema podacima Agencije za nacionalnu bezbednost, Mićunović je na čelu jedne od kriminalnih ekipa u Crnoj Gori, ali je on to više puta demantovao.

Optužnica

Protiv Zvicera i Milovića vode se brojni krivični postuci u Crnoj Gori, ali i okruženju. Specijano državno tužilaštvo je u petak saopštilo da je podiglo još jednu optužnicu protiv njih i još 11 osoba zbog stvaranja kriminalane organizacije, šverca droge i pranja novca.

BONUS VIDEO:Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar