Jaka snežna oluja pogodila severoistok SAD, ima poginulih (VIDEO)

Snažan vetar i obilne padavine rušile su drveće i dalekovode, a u jednom trenutku je skoro 700.000 domova i preduzeća ostalo bez struje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Nekoliko osoba je poginulo i povređeno u odvojenim incidentima u Njujorku, Pensilvaniji i Nju Hempširu, kada je oluja praćena jakom kišom i snežnim padavinama pogodila severoistok SAD.

Snažan vetar i obilne padavine rušile su drveće i dalekovode, a u jednom trenutku je skoro 700.000 domova i preduzeća ostalo bez struje, prenosi AP.

Najviše korisnika ostalo je bez struje u Mejnu i Nju Hempširu, a lokalni zvaničnici rekli su da je do oštećenja i rušenja dalekovoda došlo zbog jakog, mokrog snega.

Žena je poginula kada je u sredu drvo, koje je iščupao vetar jačine do 80 km/h, palo na njen automobil u predgrađu Njujorka, a druga žena je preminula u četvrtak, u požaru u Nju Hempširu, nakon eksplozije gasa u kući, do koje je, kako se veruje, došlo kada je na kuću palo drvo zbog nevremena.


Njena ćerka je tom prilikom povređena i ona je hospitalizovana, saopštile su vlasti, a prenosi CBS njuz.

Još dve osobe poginule su u sredu u Pensilvaniji kada se drveće srušilo od jakog vetra.

Ranije je u Oklahomi poginula i žena koja se za vreme jake kiše skrivala unutar odvodne cevi, kao i žena u predgrađu Filadelfije na čiji je auto palo drvo koje je oborio vetar i još jedna osoba koja je učestvovala u saobraćajnoj nesreći u Kentakiju, navodi AP.

Desetine letova u ovom regionu je otkazano ili odloženo, a mnoge škole i javne ustanove su zatvorene u severnim oblastima SAD.Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar