TikTok otvara poseban feed za mlade: Evo šta sve “Stem” podrazumeva

Novi dodatak ima za cilj da podstakne mlade ljude da istražuju teme "Stem-a"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Solen Feyissa

TikTok pokreće novi feed za nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku (Stem), a njegovi kreatori se nadaju da će “inspirisati” mlade ljude da se “projektuju u različite karijere”.

Feed, koji sadrži isključivo video snimke koji istražuju teme Stem-a, biće dostupan korisnicima platforme društvenih medija u Velikoj Britaniji i Irskoj zajedno sa stranicom “Za vas” od utorka.

Novi dodatak ima za cilj da podstakne mlade ljude da istražuju teme “Stem-a” i pristupe zabavnim i obrazovnim video zapisima stručnjaka koji studiraju ili rade na tom polju.

Dr Klara Nelist, fizičarka čestica u Cernu, Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja u Ženevi, koristi svoju TikTok platformu da povede sa sobom svojih 206.000 pratilaca dok sprovodi istraživanje koje uključuje “razbijanje protona skoro brzinom svetlosti”.

Stem feed će pružiti priliku da ljudi koji možda nisu mislili da je nauka za njih mogu da vide neke video snimke, da vide da im je sadržaj dostupan i da se predomisle.Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar