Fudbal je više od igre – ovacije za Piksija na otvaranju mini pič terena u Nišu!

Hvala Mozzart Fondaciji što je pokrenula akciju i što se trudi da omogući što bolje uslove deci da se bave sportom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Touch N Touch

Kažu da Niš ima dva cara, jedan je Konstantin, a drugi – Piksi! Obojica su proslavila ime Naisusa u svetu, a dečak iz Pasi Poljane izgradio je fudbalsko carstvo od grada na Nišavi pa sve do Japana. Sa desetkom na leđima i Nišlijama u srcu, dobio je epitet Zvezdine, ali i svetske zvezde, a sada je izveo jedan od najznačajnijih i najemotivnijih poteza u karijeri. Svom gradu, životnim prijateljima, komšijama, nekim novim „orlićima“ ostavio je u amanet jedan mali teren za velike snove – izveo je početni udarac u sklopu nove akcije Fondacije Mozzart i svečano otvorio novo fudbalsko igralište pored OŠ „Kralj Petar I“ koju je nekada pohađao.

Pobeda u Portugalu, odlazak na EP posle više od dve decenije, lažnjak protiv Vaskeza, slobodnjak Zubizareti, sat protiv Nemaca… Vreme je stalo danas u Nišu jer je Piksi ponovo ostavio bez reči svoje sugrađane! Na stotine ljudi prisetilo se najlepših golova, asistencija i jednog od naših najboljih fudbalera svih vremena i nekadašnjeg učenika ove škole. Svi su želeli da vide ima li još magije u tim nogama, pogotovo pioniri Radničkog koji su napravili špalir za selektora nacionalnog tima i mahali zastavicama.

Foto: Touch N Touch

Upravitelj Fondacije Mozzart Borjan Popović uručio je zahvalnicu Stojkoviću u vidu zlatne kopačke, a Piksi se potom obratio svojim Nišlijama.

„Ovo je veoma emotivan dan za mene, baš na ovom mestu sam kao učenik 7/2 igrao fudbal. Oduvek je važilo da mali tereni rađaju velike šampione. Hvala Mozzart Fondaciji što je pokrenula akciju „Fudbal je više od igre“ i što se trude da omoguće što bolje uslove deci da se bave sportom“.

Foto: Touch N Touch

Atmosfera ga je toliko ponela, da je delovalo kao da će ponoviti onaj gol iz voleja sa pola terena u odelu ili uštopovati loptu cipelom. Od glave do pete je i dalje bio onaj isti Piksi koji ume da izmami ovacije čim primi loptu, tako je bilo i kad je izveo početni udarac.

„U ovoj školi je uvek pobeđivao tim za koji je igrao Piksi“, kroz osmeh je rekao direktor škole Robert Džunić. „Zahvaljujem ispred svih učenika i zaposlenih Draganu Stojkoviću koji je došao u svoju bivšu školu, a posebnu zahvalnost dugujemo Fondaciji Mozzart koja je ovaj teren sredila. Ovo je škola u kojoj je bilo mnogo fudbalera, a jedina u Srbiji iz koje su sada i selektor i jedan reprezentativac, pošto je Andrija Živković takođe bio naš učenik“.

Foto: Touch N Touch

Gradonačelnica Dragana Sotirović je istakla da je ponosna što grad Niš ima Dragana Stojkovića i što može njima da se pohvalimo i zahvalila se Fondaciji Mozzart na ovoj inicijativi.

Fondacija Mozzart je prošle godine završila veliku akciju obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu akcenat će biti na mini pič terenima, a u planu je izgradnja velikog broja fudbalskih igrališta sa najsavremenijom travom širom Srbije. Cilj ove akcije je da se klincima omoguće još bolji uslovi za bavljenje ovim sportom, uz asistenciju najvećih imena iz sveta fudbala sa ovih prostora.

Foto: Touch N Touch

DONACIJA OD 300.000 DINARA ZA LEČENJE KOSTE VELJKOVIĆA

Teren su prvi isprobali pioniri Radničkog iz Niša, koji su pokazali da se šampion postaje i humanim delima. Svi zajedno su igrali za dečaka Kostu Veljkovića, predškolca kome je hitno potrebna hiruško – ortopedska operacija i za koga Nišlije i đaci OŠ „Kralj Petar I“ već neko vreme prikupljaju finansijsku pomoć. Fondacija Mozzart nagradila je svaki gol, asistenciju i svaki dobar potez pionira u današnjoj utakmici i donirala 300.000 dinara za Kostino lečenje.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar