Ovo je najlepši automobil za 2024. godinu po izboru svetskih stručnjaka za dizajn i novinara

Žiri od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja bira pobednike tajnim glasanjem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ carwow

Nagradu Svetski automobilski dizajn (World Car Design of the Year) za najbolji dizajn automobila na svetu 2024. godine poneo je model Toyota Prius. Pobednik je proglašen na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku, koji upravo traje do 7. aprila.

Foto: Youtube/ carwow

Inače, uz nagradu za Svetski automobil godine (World Car of the Year – WCOTY), kao najvrednijoj kategoriji, nagrade su dodeljene u još pet: Svetsko električno vozilo (World Electric Vehicle), Svetski urbani automobil (World Urban Car), Svetski luksuzni automobil (World Luxury Car), Svetski automobil prema performansama (World Performance Car) i Svetski automobilski dizajn (World Car Design of the Year).

Foto: Youtube/ carwow

Žiri od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja bira pobednike tajnim glasanjem na osnovu njihove ocene svakog vozila u sklopu njihovog kontinuiranog profesionalnog rada. A sva vozila koja ispunjavaju uslove za kategorije nagrada World Car automatski ispunjavaju uslove i za World Car Design godine. Ove godine bilo je ukupno 70 vozila u konkurenciji.

Foto: Youtube/ carwow

Odbor za dizajn koji se sastojao od šest visoko cenjenih svetskih stručnjaka za dizajn, zamoljen je da prvo pregleda svakog kandidata, a zatim sastavi uži spisak preporuka za konačno glasanje žirija.

Finalisti takmičenja za najlepši automobil u 2024. bili su Ford Bronco, Ferrari Purosangue i Toyota Prius.Izvor: Objektiv.rs, tportal.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar