Misija Rusije pri UN uspela: Sednica Saveta bezbednosti o agresiji NATO 1999. zakazana za sutra

Zamenik ruskog ambasadora Dmitrij Poljanski je rekao da je tražio ponovno održavanje sednice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ United nations

Misija Rusije pri UN ponovo je tražila sednicu Saveta bezbednosti povodom 25 godina od agresije NATO protiv Jugoslavije, rekao je zamenik ruskog ambasadora Dmitrij Poljanski, prenosi Sputnjik.

– Ponovo smo tražili održavanje sednice SB UN na temu agresije NATO protiv Jugoslavije. I nakon dana žestokog protivljenja od strane naših oponenata izdejstvovali smo da Japan, predsedavajuća zemlja, ipak zakaže sednicu 28. marta za 15 sati po američkom vremenu – rekao je Poljanski.

Prethodno je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je Rusija ogorčena zbog neprofesionalnog ponašanja francuske delegacije koja je, uz podršku drugih zapadnih delegacija, 25. marta sprečila održavanje sednice SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju.

Istovremeno je poručila da ruska strana namerava da insistira na tome da se sednica SB UN o NATO agresiji na Jugoslaviju održi na ovaj ili onaj način, jer to nije samo jedan u nizu događaja u istoriji, nego prekretnica u formiranju trenutne situacije na Balkanu.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar