Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Uroša Blažića za masakr u Duboni i Malom Orašju

U saopštenju se navodi da postoji opravdana sumnja da je izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Nakon održane sednice veća 20. februara 2024. godine sud je odbio sve žalbe kao neosnovane i potvrdio prvostepeno rešenje.

U saopštenju Apelacionog suda u Beogradu navodi se da je prvostepeni sud odlučio da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku ovog krivičnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

– Nije utvrđeno da je u konkretnom slučaju potrebno bolje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe niti da se istraga dopuni, a pri tome nije našao ni da postoje zakonski razlozi koje bi mogle da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanje optužbe, to je doneo pravilnu odluku kada je potvrdio navedenu optužnicu o čemu je u obrazloženju prvostepenog rešenja dao jasne, detaljne i argumentovane razloge – navodi se u obrazloženju Apelacionog suda u Beogradu.

Po pravilu doneta odluka o Blažićevom ujaku i bratu od ujaka

U saopštenju se navodi da je prvostepeni sud doneo pravilnu odluku da se oglasi mesno nenadležnim za postupanje u odnosu na okrivljeog Gorana i Borisa Gavrilovića (ujaka i brata od ujaka).

– Prvostepeni sud je dao jasne, detaljne i iscrpne razloge – navodi se u saopštenju.

Šta se optužnicom stavlja na teret Blažiću?

Rešenjem Višeg suda u Smederevu potvrđena je prvo optužnica Višeg javnog tužilaštva u Smederevu od 18. oktobra 2023. godine u odnosu na Uroša Blažića zbog krivičnih dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Ocu Uroša Blažića, Radiši Blažiću, na teret se stavlja da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar