Pasta na napolitanski način: Roman Pasta alla Putanesca (ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT)

Uz pelat koji je neizostavan deo većine pasta, masline i kapar dominiraju svojim ukusom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Poznato je da kada Italijani pripremaju pastu, vole da ona bude najjednostavinija. Osnovni sastojci većine njihovih tradicionalnih jela jesu paradajz i masline.

Osim što je Napulj poznat po tome što je tu nastala pica, za jug Italije vezuje se i posebno spremljena pasta Roman Pasta alla Putanesca. U nekim verzijama tradicionalnih špageta stanovnika Napulja, mogu se naći i sardine, ali u osnovnoj verziji, dominiraju dve namirnice – crne masline i kapar.

Naravno, sos od paradajza je pelat, a kečap je u većini slučajeva najomraženiji proizvod Italijana.

Foto:Pixabay

Za ovu pastu potrebne su sledeće namirnice:

– konzerva oguljenog paradajza

– supena kašika slanog kapra (pre upotrebe oprati ga i osušiti)

– 200 grama crnih maslina

– dva češnja belog luka isečenog na pola

– aleva paprika po ukusu

– pet kašika maslinovog ulja

– so i biber

– pakovanje špageta

Foto:Pixabay

Priprema:

Stavite u proključalu vodu špagete da se kuvaju.

U međuvremenu pripremite sos:

U srednje zagrejanu posudu dodajte maslinovo ulje, beli luk i alevu papriku.

Pre nego što luk porumeni dodati kapar i masline i propržiti nekoliko minuta.

Dodati paradajz i uz mešanje kuvati pet minuta.

U gotov sos dodati kuvane špagete i dobro sve promešati.

Pre serviranja dodati usitnjen, svež peršunov list.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!