Posle 29 godina, nađen ferari vredan 400.000 evra, ukraden od vozača Formule 1 Gerharda Bergera

Policajci iz Jedinice za organizovani kriminal sproveli su opsežne istrage širom sveta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: news.met.police.uk

Ferari ukraden od austrijskog vozača Formule 1 Gerharda Bergera u Italiji 1995. godine pronađen je nakon četvorodnevne istrage koju je vodila Metropoliten policija.

U aprilu 1995. Velika nagrada San Marina održana je u Imoli u Italiji. Dok su bili u gradu na trci, dvojici vozača Formule 1 ukradeni su ferariji. Jedan od njih je bio crveni Ferrari F512M i uprkos tome što je prijavljen nestanak, automobili nikada nisu pronađeni sve dok  nije započeo istragu.

U januaru ove godine, Metropoliten policija je primila izveštaj od Ferarija, koji je izvršio provere automobila koji je kupac iz SAD kupio preko britanskog brokera 2023. godine, a koji je otkrio da se radi o ukradenom vozilu.

Policajci iz Jedinice za organizovani kriminal sproveli su opsežne istrage širom sveta koje su otkrile da je isporučen u Japan ubrzo nakon što je ukraden, sve dok nije donet u Veliku Britaniju krajem 2023.

Za samo četiri dana, policija je ušla u trag ukradenom vozilu Gerharda Bergera i preuzela ga.

Foto: Youtube/ Gary George

Glavni inspektor koji je vodio istragu, Majk Pilbim, rekao je: „Ukradeni Ferrari, vrednosti od 350.000 funti (400.000 evra), bio je nestao duže od 28 godina pre nego što smo uspeli da ga pronađemo za samo četiri dana. Naše istrage su bile mukotrpne i uključivale su kontaktiranje vlasti iz celog sveta. Brzo smo sarađivali sa partnerima uključujući Nacionalnu agenciju za borbu protiv kriminala, kao i Ferari i međunarodne kuće za prodaju automobila”.

Istraga se nastavlja, a u akciji niko nije uhapšen. Drugi automobil se i dalje vodi kao nestao.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar