U toku je fišing napad: Meta upozorava korisnike da ne otvaraju mejl, jer će biti na meti hakera!

Napadi se sprovode putem mejla, SMS-a ili nekih aplikacija za dopisivanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Julio Lopez

Kompanija Meta, koja stoji iza mreža WhatsApp, Facebook i Instagram, poslala je upozorenje svim korisnicima da je u toku fišing (phishing) napad i da ne nasedaju na zlonamerne mejlove.

“Dragi partneri, primetili smo phishing email koji stiže salesforce.com domena. Radi se o sofisticiranijem primeru phishinga koji nije na prvi pogled uočljiv, pa vas molimo da obratite pažnju i ne pratite linkove koji se nalaze u telu mejla”, stoji u poruci koju je poslala Meta.

Phishing je napad u kom kriminalci imitiraju neku legitimnu i proverenu kompaniju ili drugi entitet, kako bi namamili žrtvu da klikne na link ili otvori datoteku koja će im onda dati neophodne podatke (bankovne, lične, zdravstvene, itd).

Napadi se sprovode putem mejla, SMS-a ili nekih aplikacija za dopisivanje. Najbolja zaštita od ovog tipa napada jeste da ne klikćete na mejlove i linkove za koje niste sigurni odakle dolaze, kao i da dobro pogledate mejl adresu ili broj telefona osobe koja vam šalje poruku – ponekad je razlika samo u jednom slovu, tački, ili zapeti.

Meta je u svom upozorenju poslala i fotografiju koja pokazuje kako izgleda lažni mejl, pa ako vam je stigao, nipošto nemojte da kliknete na njega.

Foto: Facebook printscreen


Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar