Novi obrt u sporu Anđeline Džoli i Breda Pita: Otkrivena njena tajna poslovanja

Glumac je otkrio tajne poslovanja bivše supruge i tvrdi da zna odgovore na važna pitanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Anđelina Džoli i Bred Pit, Foto: Printscreen/Youtube

Sukob Anđeline Džoli i Breda Pita oko vinarije u Francuskoj koju su kupili pre više godina dobio je novi zaplet. Taman se činilo da se postigao kakav – takav dogovor, ali izgleda ništa od toga. Glumac je otkrio tajne poslovanja bivše supruge i tvrdi da zna odgovore na važna pitanja. Bred Pit  je saznao da su deonice koje je posedovala Anđelina Džoli pripale tajnom fondu koji se nalazi na engleskom ostvru Džersi. Financijski dokumenti u koje je Daily mail imao uvid pokazuju da je krajnji vlasnik deonica tajni fond pod kontrolom kompanije u kojem Šefler nije deoničar.Inače, Bred Pit je negodovao kada je njegova bivša supruga 2011. prodala svoj deo vinarije Chateau Miraval ruskom milijarderu Juriju Šefleru, a bez njegovog prethodnog pristanka.

Zbog zbunjujućih poslovnih aranžmana nemoguće je saznati ko vuče konce – ali prijatelji holivudske zvezde Breda Pita kažu da je on odlučan u tome da sazna istinu.

Bivši par kupio je 2008. imanje od 1.300 hektara u Provansi, u južnoj Francuskoj za 28,4 miliona dolara. Tamo je organizovano i njihovo venčanje. Razišli su se 2016. a razveli tri godine kasnije.

Foto:ScreenShot/Youtube

Bred Pit i ruski tajkun Jurij Šefler vodili su sudsku bitku zbog kontrole nad vinarijom Chateau Miraval u Francuskoj. Verovalo se da je Anđelina prodala svoj deo vredan 64 miliona dolara preko svoje investicione kompanije Nouvel 2021. godine. Pit želi da poništi tu prodaju.

Glumac tvrdi da je nakon što je “potajno” kupio vinariju, ruski tajkun Šefler objavio saopštenje za javnost u kojem je najavio njihovo “partnerstvo”, pa tek potom tražio da se sastanu. Prema rečima holivudske zvezde, dobio je ultimativne pretnje da pristane na saradnju.

“Šefler je preduzeo korake kako bi podstakao svoje navodno partnerstvo sa Pitom nakon što je transakcija zatvorena, više puta mu je pisao kako bi ga naterao da pristane”, pisao je The Sun.

Ovakve tvrdnje izneli su advokati Breda Pita ranije ovog meseca na Višem sudu u Los Anđelesu. Glumac je tužio bivšu suprugu 2022.  godine zbog prodaje Nouvela Chateau Miraval poslovnoj grupi koju inače kontroliše ruski tajkun.

Foto: PRintscreen/Youtube/TRENDING

Njegov pravni tim kaže da je ruski tajkun očajnički želeo da zaradi na “holivudskoj zvezdi”. U dokumentima piše i da je biznismen hteo da dođe do “partnerstva Pita i Anđeline Džoli, dve slavne osobe koje žive u Kaliforniji, kako bi profitirao na slavi Breda Pita”. Objavljena je i poruka koju je Šeflera poslao Pitu u decembru 2021.godine.

“Izvinio se što je iznenadio Pita ulaskom u njegovo carstvo Miraval i zamolio ga je da mu veruje i da se osloni na njega kao na svog novog partnera“, tvrde advokati.

“Ako Pit ne ispuni želje Šeflera, on će štititi svoj interes i neće oklevati da sprovede proces do kraja. I ispunio je tu pretnju: nakon transakcije, Šefler je iskoristio Nouvel, kalifornijsko preduzeće koje sada kontroliše, da tuži Pita i pokuša da neprijateljski preuzme Château Miraval”. Šefler kaže da sud u Kaliforniji nije nadležan za suđenje po ovom pitanju. Advokati ruskog biznimesna su ranije rekli da je Bred Pit glumac, a ne vinar i da se “bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem”. Evropski sud nedavno je odredio da glumac ponovno bude većinski deoničar. Sud u Luksemburgu predao je kontrolu nad deonicama koje je Pit poklonio Anđelini Džoli 2013. stečajnom upravniku kog je imenovao sud.

Autor: Jelena Milenković/zena.blic.rs



Izvor: zena.blic.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar