Sumnja se da je zavladala kolera na kruzeru: 2000 putnika u karantinu, sutra se očekuju prvi rezultati

Kolera je veoma zarazna, akutna gastrointestinalna infekcija uzrokovana bakterijama kolere i može biti povezana sa teškom dijarejom i povraćanjem i kasnijim velikim gubitkom tečnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Kruzer “Norwegian Dawn”, sa oko 2.000 putnika, u karantinu je blizu obala Mauricijusa jer putnici na brodu imaju dijareju, a strahuje se da su zaraženi kolerom.

Brod dug 294 metra, koji plovi pod zastavom Bahama zaustavljen je kraj Mauricijusa, a putnicima nije dozvoljeno da napuste plovilo. Naime, vlasti na ostrvu odbile su da prime turiste jer nepoznati broj njih ima dijareju, i nisu sigurni da li su oboleli od norovirusa ili kolere, piše Hamburger Abendblatt pozivajući se na “Le Mauricien”.

Trenutno je u toku ispitivanje obolelih, a zaposleni u zdravstvenim službama na Mauricijusu su se ukrcali na brod i uzeli uzorke od 15 putnika kako bi utvrdili uzrok bolesti.

Kolera je veoma zarazna, akutna gastrointestinalna infekcija uzrokovana bakterijama kolere i može biti povezana sa teškom dijarejom i povraćanjem i kasnijim velikim gubitkom tečnosti.

Prvi rezultati ispitivanja očekuju se sutra, a do tada putnici ne smeju da napuste brod.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar