Odbegli majmun uhvaćen posle potere dronovima: Prolaznici se zaprepastili i opisali šta je radio (VIDEO)

Dok je bio u bekstvu, dvoje meštana ga je uočilo i objasnilo šta je majmun radio tokom svog kratkog vremena na slobodi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Daily mail

Odbegli majmun konačno je uhvaćen nakon višednevne jurnjave po Škotskoj. Japanski makaki je u nedelju (28. januara) pobegao iz parka za divlje životinje “Hajlend” u mestu Kinkrejgu, a korišćeni su i dronovi da ga pronađu.

Begunac je prvi put primećen sinoć, oko 300 metara od ulaza u park, što su potvrdile termovizijske kamere. Ekipa iz Kraljevskog zoološkog društva Škotske predvodila je potragu i zaključila da se sklonio ispod gustih krošnji četinara.

Dok je bio u bekstvu, dvoje meštana ga je uočilo i objasnilo šta je majmun radio tokom svog kratkog vremena na slobodi. Karl Nejgl i Tina Salcberg su, kako piše Dejli star,  tvrdili da je “divljao”.

– Očajnički smo želeli da ga nađu i oboje se nadamo da će biti bezbedan. Majmun je sigurno doživeo avanturu i sada je vreme da se ta avantura prekine – rekla je Tina za lokalne medije.

Ona je zatim objasnila kako su se njih dvoje toliko uzbudili kada su videli majmuna da su laktovima gurali jedno drugo kako bi ga snimili.

– Bilo je neverovatno, to se viđa jednom u životu. Trčalo je napred-nazad i gledalo nas preko ramena. Bio je super sladak, moram reći – kazala je ona.

Nije tačno potvrđeno kako je majmun pobegao, niti je objavljeno kako je uspeo da preživi sam na nepoznatom terenu, ali je još ranije rečeno da nije predstavljao nikakvu opasnost po ljude.

 Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar