Ko je Mateja Žikić: Pevač i dirigent s ambicioznim planovima za budućnost

Mateja Žikić je izdao novu pesmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Mateja Žikić je izdao novu pesmu koja je brzo pronašla put do srca publike, a pevač ne krije da je zadovoljan istom kao i reakcijama koju je pesma dobila. Ovaj talentovani čovek nije samo pevač, već je nekada radio i kao dirigent i umetnički direktor, a za portal Espreso je odgovarao na pitanja koja pomažu da ga publika bolje upozna.

Kako bi opisao sebe u 3 reči?

– Kreativan, emotivan, senzitivan.

Šta je za tebe muzika? Imamo dojavu da si dirigent, da li je istina?

– Za mene je sve muzika. Život posmatram kroz muziku, odnose definišem kroz muziku, ljude posmatram kroz muziku….muzikom komuniciram. Moja struka je dirigovanje i nekada sam jako uspešno radio kao dirigent i umetnički direktor. Taj posao mi je omogućio da obiđem više od pola sveta, da upoznam različite kulture i muzičke žanrove, te možda najvažnije danas da razumem muziku u punom kapacitetu zvuka. Muzika je znak, baš kao i reči.

Foto: Privatna arhiva

Da li za sebe možeš da kažeš da si pravi pravcati Beograđanin?

– Za sebe mogu da kažem da sam Beograđanin. Beograd je poseban grad koji nosi i budi snažne emocije, gde god da smo mi koji smo rođeni u Beogradu nosimo sa sobom duh i tempo grada. Nekada je Beograd bio zaista metropola u koji su dolazila najveća svetska imena iz različitih oblasti kulture i umetnosti i to se oseća kada si rođen i/ili živiš u Beogradu. Pesma “Gde si sad?” ima i za cilj da probudi te emocije grada Beograda, da nas motiviše da se više volimo, da se smejemo i da budemo zajednica. Nadam se da je ova pesma samo početak.

Kolika ti je bitna podrška porodice u svemu što radiš?

– Sve je porodica i bez nje ništa. Podrške sam imao puno i ona prava i najjača podrška je upravo od najbližih. Zahvalan sam na tome!

Kako su prijatelji reagovali na novu pesmu i duh Beograda koji se prožima kroz istu?

– Komentari su divni. Prijateljima se jako dopada kompozicija i prvi utisci su jako pozitivni na muziku i spot pesme. To mi veoma znači jer verujem prijateljima i važni su mi. Drago mi da ih nisam razočarao i da se raduju sa mnom novim uspesima.

Foto: Privatna arhiva

Kakvi su ti planovi za budućnost?

– Ambiciozni. Šalu na stranu, ali nastojaću da napravim deset velikih kompozicija koje će biti “pesme za sva vremena”.

Da li bi se ikada bacio u komercijalu?

– Uh, jako teško pitanje jer ne znam kako bih definisao “komercijalu” jer je danas sve i ništa komercijalno. Mislim da se ne bih osećao dobro da me zovu komercijalim muzičarem, ali je sve to utisak jer muziku možeš samo da praviš ako imaš pravu emociju i istinsku želju da nešto saopštiti kroz zvuk.

KRATKA BIOGRAFIJA

– Rođen 1.9.1983. godine u Beogradu

– Završio Muzičku gimnazija “Stanković”, a onda i Fakultet muzičke umetnosti

– U srećnom braku sa Jelenom

– Hobi su mu sport i filmovi

– Uči italijanskiIzvor: Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar