Vučević: Do maja dostavljamo predsedniku analizu sa argumentima za vojni rok

On je naveo da vlast želi da država bude sigurnija i da se ne spremaju ni za kakve sukobe i ratove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/MilosVucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas Vojska Srbije (VS) i Ministarstvo odbrane ostaju pri stavu da se pokrene procedura za vraćanje vojnog roka i najavio da će do maja dostaviti zvaničnu analizu sa argumentima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno njegovom vojnom kabinetu.

“Onda to čeka novu vladu i novu skupštinu, ako bude političke podrške da se o tome odlučuje. I za to ćemo zahtevati određeno vreme. To ne može da krene preko noći”, izjavio je Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska statičkog prikaza naoružanja i vojne opreme VS.

On je istakao da su svi u Ministarstvu i VS bili jednoglasni po pitanju ukidanja suspenzije obaveznog služenja vojnog roka i napomenuo da su i saglasni po pitanju prigovora savesti.

“Ili potpuno ukidanje, ili maksimalno restriktivno oko civilnog služenja vojnog roka. A oni koji ne budu želeli da nose oružje, što je ustavno pravo, oni mogu da služe u kasarni i da rade neke druge stvari, neke druge poslove”, rekao je Vučević.

On je naveo da vlast želi da država bude sigurnija i da se ne spremaju ni za kakve sukobe i ratove.

“Srbiji je nasušno potreban mir. Mi živimo za mir i ako neko ne voli ratove, ako neko zna šta je rat, onda je to vojska. I niko se nigde ne zanosi bilo kakvim sukobima ili stradanjima, zaključio je Vučević.Izvor: Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar