Skandal nad skandalima! Ekološki aktivisti Mona Lizu polili supom, u Luvru vanredno stanje (FOTO+VIDEO)

Ekološki aktivisti su bacanje supe na "Mona Lizu" predstavili kao "početak kampanje građanskog otpora, koja nosi jasan zahtev, koristan za sve: socijalno osiguranje za održivu hranu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/X

Ekološki aktivisti isprskala su jutros supom sliku “Mona Lize” zaštićenu blindiranim staklom, koja je izložena u muzeju Luvr u Parizu.

Foto: Printscreen/Video/X

Slika Leonarda da Vinčija iz 16. veka jedno je od najpoznatijih umetničkih dela na svetu i s obzirom na to da je zaštićena neprobojnim staklom, malo je verovatno da je oštećena.

Aktivisti su svoj postupak opravdali željom da promovišu “pravo na zdravu i održivu hranu”, prenosi BFM TV. Muzej Luvr je aktivirao kriznu jedinicu, prostorija u kojoj se nalazi “Mona Liza” odmah je evakuisana i u toku je čišćenje.

Ekološki aktivisti su bacanje supe na “Mona Lizu” predstavili kao “početak kampanje građanskog otpora, koja nosi jasan zahtev, koristan za sve: socijalno osiguranje za održivu hranu”.

Najpoznatija slika na svetu, koja se nalazi iza zaštitnog stakla od 2005. godine, već je nekoliko puta bila na meti aktivista. Krajem maja 2022. godine na nju je aktivista bacio krempitu.Izvor: CNN, SkyNews, K1.tv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar