Sprečeno filmsko bekstvo nekoliko zatvorenika iz zatvora u Smederevu

Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/TryJimmy

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je razotkrila pet osuđenika koji su već neko vreme planirali bekstvo iz Okružnog zatvora u Smederevu.

– Osuđenici su bili radno angažovani u kuhinji i vešeraju, što im je omogućilo da se neometano kreću u više zavodskih prostorija. Plan im je bio da iskoriste alat iz zavodske radionice za kopanje prolaza u podrumskom magacinu za hranu kako bi pokušali da pobegnu iz zatvora, što su oni i priznali u svojim izjavama. Ova lica nisu bila smeštena u istoj sobi, a kontakt su uspostavili tokom radnog angažovanja na izdržavanju zatvorske kazne – navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup – pripremanje bekstva.

Kako dodaju iz Uprave, u pitanju su osuđenici koji su izdržavali kazne za različita krivična dela – laku telesnu povredu, šumsku krađu, tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti.

Kako se nezvanično saznaje, pretpostavlja se da su osuđenici hteli bekstvom da izbegnu nove višegodišnje zatvorske kazne koje su ih uskoro čekale na izvršenje.

Na to ukazuje podatak da se među njima nalaze i osuđenici kojima kazne ističu početkom februara, odnosno marta.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar