Nove cene energenata: Evo koliko novca će koštati benzin i dizel narednih sedam dana

Stigle su nove cene goriva na našim pumpama!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Litar evrodizela na pumpama u Srbiji koštaće 195 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 175 dinara od danas u 15 sati, piše “Blic Biznis”.

Cene važe narednih nedelju dana.

Dakle, poredeći sa cenom goriva od prošle nedelje, dizel i benzin nisu menjali cene.

Prema najnovijim informacijama sa berzi, cena sirove nafte je zabeležila pad i sada iznosi 73,468 dolara, dok je cena nafte Brent skliznula na 79,017 dolara. Što se tiče evropskih fjučersa gasa, na otvaranju berze TTF, cena se kretala oko 34,840 evra za megavat-sat. Ovi podaci odražavaju trenutno stanje na tržištu energenata, a fluktuacije cena sirove nafte i gasa mogu biti rezultat različitih faktora, uključujući globalne ekonomske uslove, geopolitičke tenzije ili promene u tražnji i ponudi na tržištu.

Vlada Srbije od februara prošle godine Uredbom o ograničenju cena goriva definiše i cene benzina i dizela. Uredba je tada doneta kao “privremena mera kojom bi se uredilo redovno snabdevanje na tržištu”.

Izmenjena Uredba usvojena je u oktobru na sednici Vlade radi sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, a imajući u vidu da je tržište derivatima nafte i dalje nestabilno, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15.00 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar