Žaklin Nastić za Jungevelt o protestima: “Srpski Majdan – farsa navodnih aktivista za demokratiju”

Crna zastava Otpora sa podignutom belom pesnicom pojavljivala se na prevratničkim protestima širom sveta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Bundestag

Poslanica Bundestaga Žaklin Nastić za nemački Jungevelt piše o protestima u Beogradu ocenjujući da se u Beogradu ponovo prikazuje očigledna farsa “aktivista” koji se navodno zalažu za demokratiju i ljudska prava.

Tekst prenosimo u celini.

Tako se krug zatvara: 23 godine nakon što je grupa Otpor – koju je “Zidojče cajtung” 2011. nazvala “preduzećem za prevrate” – krajem 20. veka svrgla Slobodana Miloševića s vlasti, takozvani demokratski aktivisti se vraćaju na mesto svog “delovanja” – u Beograd. U Srbiji i Crnoj Gori su 2000. godine postigli ono što NATO bombardovanje 1999. nije uspelo. Time su stvorili preteču “obojenih revolucija” koje su od tada sejale haos i rat širom sveta.

Od Gruzije preko Sirije, Libije i mnogih zemalja Južne Amerike do Kijeva, organizovani su naglašeno “miroljubivi”, ali brzo nasilni protesti. Uvek uz snažnu, pre svega finansijsku podršku američkih takozvanih nevladinih organizacija, pre svih Fondacije Soroša, Nacionalne zadužbine za demokratiju i Albert Ajnštajn Instituta. Ali i uz podršku nemačkih stranačkih fondacija poput Friedrich-Naumann, Konrad-Adenauer i Heinrich-Böll. Crna zastava Otpora sa podignutom belom pesnicom pojavljivala se na prevratničkim protestima širom sveta.

Ali danas se u Beogradu ponovo pokazuje cela farsa navodnih “aktivista” koji se zalažu za demokratiju i ljudska prava. Jer ne morate podržavati vladu Vučića da biste razumeli da zahtevi demonstranata nisu u skladu sa većinskim mišljenjem u Srbiji: Godinama istraživanja pokazuju da tamo konstantno više od 70 odsto odbija podređivanje diktatima EU i SAD. Baš kao i učešće u sankcijama protiv Rusije ili priznavanje kršenja međunarodnog prava 1999. kada je NATO silom odvojio Kosovo. Izborni rezultati tačno odražavaju rezultate istraživanja – bilo da to odgovara članicama NATO-a ili ne. Usput rečeno, oni su već u maju pozvali na srpski Majdan. Zbog dva incidenta koji su nesumnjivo bili tragični, ali nisu bili odgovornost vlade.

A navodne nepravilnosti na izborima? Posmatrači OEBS-a su potvrdili da su izbori održani u uzavreloj društvenoj atmosferi, da je vladajuća stranka SNS bila preterano zastupljena u medijima tokom kampanje. Međutim, izbori su bili u skladu sa međunarodnim standardima. Čak ni tvrdnja da su birači dovoženi autobusima do biračkih mesta nije prihvaćena od strane OEBS-a: To nije zabranjeno, sve dok nije povezano sa nekim izbornim obećanjem.

Preostalo je “progresivnom”, “miroljubivom” opozicionom savezu i njegovim pristalicama verovatno samo jedno – da se silom probiju do ulaska u Skupštinu Beograda. Jer ko neće da čuje poziv “vrednosti Zapada”, mora da ga oseti.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar