Buldožerom sravnjeno groblje u Gazi, Izrael pogodio infrastrukturu Hezbolaha u Libanu (VIDEO)

Rat u Izraelu ušao je u 78. dan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/X

Izrael naredio evakuaciju u Deir Al Balu

Direktor poslova UNRWA-e Tomas Vajt saopštio je da je više od 150.000 ljudi pogođeno najnovijim izraelskim naredbama o evakuaciji za ljude u centralnoj Gazi da se presele u Deir Al Balu “kako bi se proširila vojna operacija koja je u toku”.

Izraelska vojska pogodila infrastrukturu Hezbolaha u Libanu

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je da su izraelske snage napale rano jutros i tokom noći vojnu infrastrukturu koja pripada Hezbolahu u Libanu, uključujući vojni kompleks.

Izrael je juče buldožerom sravnio groblje Šeik Šaban u Gazi, pojvio se snimak ovog događaja:

 Opasni zdravstveni rizici za palestinsku decu zbog gladi

Pedijatar Džihad Šošara kaže da su bez dovoljno hrane u Gazi palestinska deca izložena povećanom riziku od zaostajanja u razvoju, kao i drugih razornih zdravstvenih efekata.

„U dobi od dve godine, mozgu su zaista potrebne masti, zaista su mu potrebni proteini, zaista su mu potrebni vitamini koji su ključni za njegov razvoj“, rekao je Šošara za Al Džaziru, upozoravajući da bi to moglo dovesti do „doživotnih razvojnih efekata“.

Za novorođenčad, dodao je, „ovo je veoma opasno vreme“.

– Deca imaju neverovatnu sposobnost da se oporave od fizičkog zlostavljanja i neuhranjenosti, ali imaju vrlo malo rezerve – rekao je Šošara.

– Dakle, ako prestanete da jedete, možete pokrenuti lanac događaja u kojima ćete oslabiti ne samo telo, već i imuni sistem – ostavljajući ih mnogo ranjivijim na infekcije, posebno u okruženju u kojem to ne čine. imaju pristup zdravstvenoj zaštiti – dodao je.Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar