Gaza postaje najopasnije mesto na svetu: Čeka se na potez Saveta bezbednosti UN, u napadima na Rafu ima žrtava

Sukob između Izraela i Hamasa ušao je u 74. dan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Fox

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (HRW) optužila je Izrael da namerno uskraćuje Palestincima hranu, vodu i druge neophodne potrepštine ocenjujući da je izgladnjivanje civilnog stanovništva ratni zločin.

Lekari bez granica upozoravaju da bi nedostatak vode i loši sanitarni uslovi mogli da postanu opasni poput izraelskog bombardovanja.

Naoružano krilo Hamasa objavilo je jednominutnu video poruku na Telegramu, u kojoj je prikazano troje starijih izraelskih talaca kako mole za njihovo oslobađanje.

Savet bezbednosti UN treba da glasa o pozivu na prekid vatre u Gazi

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija trebalo bi da se sastane danas da raspravlja o pozivu na prekid vatre u Pojasu Gaze, nakon što su SAD stavile veto na prethodni takav predlog rezolucije.

Savet bezbednosti UN odložio je glasanje o nacrtu rezolucije kojom se poziva na “održivi prekid vatre” u Pojasu Gaze kako bi se dalo više vremena da se odgovori na primedbe Sjedinjenih Američkih Država.

UN: Gaza postala najopasnije mesto na svetu za novinare i njihove porodice

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava na okupiranoj palestinskoj teritoriji saopštila je da je Gaza postala najopasnije mesto na svetu za novinare i njihove porodice.

– Od napada (Hamasa) 7. oktobra, najmanje 57 palestinskih novinara je ubijeno u Gazi. Ukupno su ubijena 64 novinara, među kojima su četiri izraelska i tri libanska novinara – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su novinari “u realnom vremenu obaveštavali svet o užasima kroz koje prolaze civili u Gazi”.

Hamas: U izraelskim vazdušnim udarima na Rafu ubijeno najmanje 20 Palestinaca

U izraelskim vazdušnim udarima na oblast Rafa na jugu Gaze, pogođene su tri kuće i ubijeno je najmanje 20 Palestinaca.

Desetine hiljada raseljenih Palestinaca smešteno je u Rafi, na granici Gaze sa Egiptom, kako bi izbegli izraelska bombardovanje severnije.

 Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar