Bogatom britanskom biznismenu i počasnom konzulu kriminalci upali u kuću i oteli ga

Kidnapovanja radi otkupa su sve češća u Ekvadoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Policija
Foto/Pixabay

Britanski biznismen i nekadašnji počasni konzul te zemlje u Gvajakilu, otet je sa partnerkom u Ekvadoru kada su maskirani napadači upali u njegovu kuću u mestu Baba.

Kolin Armstrong (78) je otet u ranim jutarnjim časovima u subotu zajedno sa Kolumbijkom Katerinom Paolom Santos, a odvezeni su njegovim crnim BMW-om.

Automobil je kasnije ostavljen kraj puta.

Kidnapovanja radi otkupa su sve češća u Ekvadoru, u zemlji u kojoj buja rat narko-bandi. Jedna od najbezbednijih država Južne Amerike se za samo pet godina pretvorila u jednu od najopasnijih, podaci su Galupovog istraživanja.

Ekvador je važio za oazu mira u odnosu na susede koji su poznati po trgovini kokainom, poput Kolumbije i Perua. Međutim, sada služi kao centar za strane kartele i domaće bande koji kontrolišu zatvore. Osim trgovine drogom, kriminalci su posao proširili brojnim otmicama i iznudama.

Armstrong je, inače, osnivač i vlasnik “Agripac”-a, velike kompanije u Ekvadoru iz sektora poljoprivrede, a 2016. je napustio mesto počasnog konzula posle čega ga je zamenio sin Nikolas.

Poseduje i imanje od 200 hektara u Severnom Jorkširu gde je i rođen.Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar