Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku. Sigurni smo da ste svi već spremali ovo jelo, ali sa njegovim receptom je još ukusnije.
Sastojci:
– 500 g mlevenog mesa (najbolja je mešavina svinjetine i govedine, ali može i samo govedina)
– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (izmućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje za kuvanje
– 60 g bugarskog začina “čubrica” (zamena može biti mešavina začina iz Provanse)
Priprema:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja.
Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190°C odnosno dok krompir ne postane mekan.
Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10-tak minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.
Komentari (0)