Recept za savršenu MUSAKU kuvara Steva Karapandže: Sadrži jedan ZAČIN koji će vam iznenaditi nepce

Sigurni smo da ste svi već spremali ovo jelo, ali sa ovim receptom biće još ukusnije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin/YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku. Sigurni smo da ste svi već spremali ovo jelo, ali sa njegovim receptom je još ukusnije.

Sastojci:

– 500 g mlevenog mesa (najbolja je mešavina svinjetine i govedine, ali može i samo govedina)
– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (izmućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje za kuvanje
– 60 g bugarskog začina “čubrica” (zamena može biti mešavina začina iz Provanse)

Priprema:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja.

Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190°C odnosno dok krompir ne postane mekan.

Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10-tak minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.

Izvor: Stvar ukusa

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!