Kafići i restorani u Srbiji PONOVO RADE: Propisane mere se poštuju, gostiju manje nego inače (VIDEO)

Zaposleni nose maske i rukavice, stolovi su na propisanom odstojanju, a na ulazu u pojedine lokale postavljene su i dezobarijere

Foto: Printscreen/ Tanjug

Posle pauze tokom vanrednog stanja zbog koronavirusa, kafići i restorani u Srbiji su danas zvanično ponovo počeli sa radom, a sudeći po beogradskim lokalima, propisane mere zaštite se poštuju, ali gostiju nema kao što je to uobičajeno za ovo doba godine.

Zaposleni nose maske i rukavice, stolovi su na propisanom odstojanju, a na ulazu u pojedine lokale postavljene su i dezobarijere.

Iako su otvoreni i unutrašnji delovi kafića, građani su uglavnom zauzeli bašte, gde sami ili u društvu uživaju u kafi na prohladnom, ali lepom vremenu.

“Svi su željno čekali da počnemo da radimo. Za sada ima malo gostiju, ali očekujemo da ih bude više. Svi se još prilagođavamo novonastaloj situaciji, pa ćemo videti kako će biti”, rekao je Tanjugu Fillip Todorović, menadžer jednog od kafića na Oblićevom vencu.

Naveo je da nisu radili od početka vanredno stanje i samo su povremeno svraćali u lokal da provere da li je sve u redu.

Tokom prethodna dva, tri dana su se, kaže, pripremali za ponovno otvaranje lokala tako što su ga čistili, dezinfikovali…

Mere koje ostaju na snazi i posle četvrtka: Evo kako će izgledati život posle ukidanja vanrednog stanja!

“Potrudili smo se i više nego inače, mada i redovno kada čistimo uvek vodimo računa, ali smo sada to malo podigli na viši nivo kako bi sve bilo kako treba”, rekao je Todorović.

Izrazio je zadovoljstvo što su ponovo počeli sa radom, ističući da poštuju sve mere zaštite koje je država propisala.

Naveo je da su nabavili dezobarijere, da svi zaposleni imaju maske i rukavice, sapune za pranje ruku, da se vodi računa o tome da gosti sede na propisanom odstojanju kako unutra, tako i u bašti lokala…

Posle mesec i po vrata je otvorio i restoran “Butik” u kome se, prema rečima menadžera Srđana Markuša, poštuju propisane mere – nošenje zaštitne opreme, razmak između stolova…

“Konačno smo se otvorili posle mesec i po dana i naravno da smo svi zbog toga zadovoljni i srećni”, rekao je on i dodao da su lokal pre ponovnog otvaranja kompletno očistili i dezinfikovali.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar