“Imao sam mnogo razgovora sa svetskim zvaničnicima, večeras bilateralni susret sa Bin Zajedom” (VIDEO)

Predsednik na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Dubaiju, gde danas počinje godišnji samit Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama.

Vučić je u obraćanju iz Dubaija rekao da je imao puno razgovora sa svetskim zvaničnicima, i dodao da veruje da će imati još vremena za važne susrete.

– Bez obzira što je reč o izuzetno važnoj temi, rekao bih da se više govorio o odnosu Izraelaca, Arapa, Ukrajini, Rusiji, Kini, Americi. Na samom Samitu mi imamo kratko vreme da se obratimo, kao i svi drugi, pa ćemo pokušati da kažemo o ne velikoj ulozi Srbije jer je naša zemlja i po veličini i po snazi, nije značajan doprinosilac zagađenju. Moraćemo mnogo toga da menjamo, da upetostručimo nivo zelene energije u našoj zemlji, da se borimo protiv fosilnih goriva, nogo novca da ulažemo. To je dobro, važno za ljude u Srbiji – rekao je predsednik i dodao:

– Što se tiče drugih pitanja, imali smo važne sastanke, više od pola sata sam razgovarao sa Šarlom Mišelom, pričao sam i sa Katalin Novak, i sa ljudima iz MMF i sa drugim svetskim liderima.

Vučić je rekao da je imao brojne razgovore, i zahvalio se mnogima na podrši teritorijalnom integritetu naše zemlje.

– Večeras nas očekuje bilateralni susret sa šeikom Bin Zajedom. Razgovarao sam sa Aleksandrom Lukašenkom, rekao sam kada prođu izbori da pronađemo termin za susret.

Takođe, dodao je da će za dva dana italijanska premijerka Đorđa Meloni biti u Srbiji.

– U svakom slučaju, važna poseta za nas, oni su treći ekonomski partner Srbije. Njena poseta će mnogo značiti i za naše ekonomske i političke odnose – naveo je Vučić.

Predsednik se dotakao i nemogućnosti održavanja izbora u srpskim sredinama na KiM.

– Mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi izašli na izbore. dakle neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM, jer Kurti ne želi da omogući izbore – rekao je predsednik.

Predsednik je prokomentarisao i izbornu kampanju.

– Ja glasove ne tražim u Zagrebu, već u Srbiji, Pirotu, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu. Koje god pitanje da dobiju, isto odgovaraju. Nema razlike između Obradovića, Jovanović, Aleksića. To predstavljanje na RTS našeg kandidata dosta je bolje bilo nego njihovoh kandidata. verujem u Srbiju i ljude, oni jesu naša snaga – kazao je Vučić.

O ideji opozicije da pregovore iz EU vrate u UN, predsednik kaže:

– Sve laži i besmislice. A to da ne može da se živi, vidimo kako dobro žive od poslaničke plate. Videćemo kako da pomažemo onima kojima je potrebno, ali ne i onima koji su besni od bogatstva.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar