Tona kokaina zaplenjena u Španiji: Sumnja se da je pripadao Balkanskom kartelu

Operacija je počela kada su agenti koji su istraživali ovu organizaciju saznali da će poslati kontejner koji će stići u luku Alhesiras sa značajnom količinom droge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Policía Nacional

Španska policija zaplenila je skoro tonu kokaina u Alhesirasu, u Španiji.

Kako pišu lokalni mediji, sumnja se da droga pripada Balkanskom kartelu, koji je u ovom trenutku najaktivniji.

Operacija je počela kada su agenti koji su istraživali ovu organizaciju saznali da će poslati kontejner koji će stići u luku Alhesiras sa značajnom količinom kokaina unutra i da, pored toga, traže način da izvuku opojnu supstancu.

Istovremeno, iz Kolumbije je stiglo upozorenje o mogućem kontejneru, koji je napustio Ekvador, sa zaustavljanjem u Kolumbiji, i trebalo bi da stigne do španskih obala i koji je u sebi nosio značajnu količinu droge. Metoda koju bi koristila organizacija bi bila “slepa udica” ili “rip off” – tehnika koja se sastoji od kontaminacije.

Kada su agenti saznali za broj kontejnera, bilo je moguće proveriti da je kriminalna organizacija koja ih je primila u Španiji ta koja se istražuje. Kada je kontejner stigao na odredište, agenti su ga otvorili i zaplenili 415 kilograma kokaina koji se nalazio unutra.

Nakon raznih istraga, agenti su dobili više podataka koji su im omogućili da identifikuju novi kontejner, koji je organizacija nameravala da uvede preko luke Alhesiras. Zbog toga je izvršen uviđaj i zaplenjeno je 500 kilograma kokaina, koji je pripremljen za vađenje, opet, metodom ‘slepe udice’.

Policija trenutno radi na identifikaciji osumnjičenih.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar