Vučić sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana: Predsednik mu zahvalio na podršci u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Ministar Nurtleu je rekao da je Srbija blizak partner Kazahstanu, ali da još ima neiskorišćenih mogućnosti za saradnju u različitim oblastima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Murata Nurtleua i istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj sveobuhvatne saradnje sa Kazahstanom.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što od 2019. godine i Kazahstan ima ambasadu u Srbiji, koja značajno doprinosi približavanju dveju zemalja, saopštila je predsednikova pres služba.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci prijateljskog Kazahstana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i time pokazanoj privrženosti načelima međunarodnog prava.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa.

Ministar Nurtleu je rekao da je Srbija blizak partner Kazahstanu, ali da još ima neiskorišćenih mogućnosti za saradnju u različitim oblastima.

Predsednik Vučić je, takođe, prihvatio poziv da poseti Kazahstan, koji mu je uputio predsednik Kasim Žomart Tokajev.

Dvojica sagovornika su razmotrili i različita globalna pitanja, dodaje se u saopštenju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar