RHMZ izdao važno upozorenje za noć koja je pred nama: Sledi ledena kiša i vetar olujne jačine

U četvrtak i petak u većem delu zemlje nagli porast temperature

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u drugom delu noći i sutra 28. novembra jače naoblačenje s kišom.

Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, naročito na planinama, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata (od 85 do 100 km/h).

Priliv toplijeg vazduha, ali i temperaturna inverzija u plitkom sloju atmosfere (najizraženija u Timočkoj Krajini, kao i po kotlinama i u brdsko-planinskim predelima istočne i jugozapadne Srbije) usloviće u tim oblastima mešovite padavine: sneg i kišu, koja će se lediti na tlu. Vetar će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni.

U košavskom području (naročito na jugu Banata) i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 km/h, a na jugu Banata i od 85 do 100 km/h.

U sredu 29. novembra ujutro i delom pre podne slabe mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se ponegde i u Vojvodini i na području Beograda, ali će tokom dana uslediti postepeno razvedravanje.

U četvrtak i petak u većem delu zemlje nagli porast temperature.

Već u četvrtak 30. novembra nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °S, tokom dana će biti toplije, od 4 °S na istoku do 13 °S na zapadu Srbije. Počeće ponovo da duva jak južni i jugozapadni vetar. Najtoplije će biti u petak 1. decembra sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 °S, a u Timočkoj Krajini oko 5 °S uz intenzivno toplјenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći sledi novo naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama.

Zbog naglog porasta temperature u većini mesta, na planinama se očekuje intenzivno toplјenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom. U toku noći, u subotu ujutro i pre podne toplјenju će dodatno doprineti kiša (intenzivnija na zapadu i jugu Srbije – od 10 do 30 mm za 12 h).Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar