RHMZ izdao upozorenje: Od sutra se očekuju obilne padavine, evo kada sneg stiže u Beograd

U toku noći petak na subotu u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje inteziteta, upozorio je takođe RHMZ

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje za područje Srbije na veliku količinu padavina u petak i subotu.

– U petak posle podne i uveče očekuje se velika količina padavina u oblasti od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlja do istoka zemlje. U toku noći ka suboti, kao i u subotu ujutro padavinska zona će jačati i širiće se dalje ka jugu i jugoistoku Srbije uz prosečnu količinu padavina od 20 do 50 mm za 24 sata, lokalno i više – upzorava RHMZ.

U toku noći petak na subotu u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje inteziteta, upozorio je takođe RHMZ.

U subotu se na planinama očekuje sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Iz RHMZ-a su najavili da će snežne padavine biti najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

U tim delovima se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm.

Sneg u Beogradu

Prvi sneg u Beogradu se očekuje za vikend, i to u nedelju, najavio je meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj. Biće u formi kratkotrajne susnežice i snega, a pašće u Beogradu i Vojvodini.

– Prva prilika za kratkotrajni sneg će biti u nedelju. 26. novembar, međutim to je mala količina padavina i tu neće doći do zadržavanja snega u Vojvodini i Beogradu. Biće uslova za provejavanje ili kratkotrajan sneg uz promenljivu oblačnost, ali uz minimalnu šansu da dođe do zadržavanja. Može po travnatim površinama ili u najvišim delovima grada u regionu, Avale i Kosmaja – rekao je on za “Blic”.

RHMZ prognozira da će u petak temperatura pasti na 10 stepeni, a kako dolaze subota i nedelja, biće sve niže! Maksimalna dnevna temperatura u subotu će biti 4 stepena, dok će u nedelju biti 3.

Poslednji dan u nedelji se očekuje i minimalna temperatura od 0, a u subotu svega 3 stepena, piše Informer.Izvor: Blic, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar