Ljubitelje istorijskih filmova obradovaće ova vest: “Napoleon” od 23. novembra u bioskopima (VIDEO)

Ljubitelji istorijskih filmova biće u prilici da od 23. novembra konačno vide ovo maestralno ostvarenje u bioskopima širom zemlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Istorijski spektakl Ridlija Skota, „Napoleon“, premijerno će biti prikazan u sredu, 22. novembra 2023. od 20.00, u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade.

Kultni reditelj snimio je delo o vrtoglavom usponu i strmoglavom padu francuskog imperatora Napoleona Bonaparte, oslikano i kroz prizmu njegovog odnosa sa jednom ženom koju je voleo – čuvenom Žozefinom. Ljubitelji istorijskih filmova biće u prilici da od 23. novembra konačno vide ovo maestralno ostvarenje u bioskopima širom zemlje.

Foto: Printscreen/You Tube

Stenli Kjubrik je smatrao da je prenošenje epske priče o Napoleonu Bonaparti na veliko platno izuzetno težak izazov, ali je Ridli Skot uspeo da prevaziđe ovu prepreku u svom istorijskom epu. Sa Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi, priča nas vraća na početke Bonapartine karijere i njegov neverovatan uspon na francuski tron, dok istovremeno takođe istražuje njegovu strastvenu i složenu vezu sa Žozefinom (Vanesa Kirbi).

Foto: Printscreen/You Tube

Pored uvida u vizionarske vojne i političke taktike jedne od najznačajnijih evropskih ličnosti, Skot je uspeo da prikaže šest velikih bitaka, koje su bile ključne za Napoleonovu vladavinu. Većina ratnih scena snimana je u Velikoj Britaniji, a samo jedna na Malti gde je ekranizovana Napoleonova prva pobeda – osvajanje Tulona 1793. godine.

Koliko je Napoleon bio izvrstan strateg pokazuje i činjenica da se njegove taktike još podučavaju u francuskim vojnim školama. Za one koji vole scene ratovanja ovaj će film, po svemu sudeći, biti pravo poslastica.Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar