Mladić (28) iz Beograda pokušao na prevaru da dođe do stana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
lisice hapšenje
Foto: Pixabay

Ovako je mladić iz Beograda pokušao da na prevaru dođe do stana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

Zahvaljujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje

Policija u Beogradu uhapsila D. M. (28) zbog računarske prevare u pokušaju.

On se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre, saopštio je MUP.

Na taj način D. M. je, kako se sumnja, unošenjem netačnih, odnosno lažnih podataka, pokušao da utiče na rezultat elektronske obrade podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Zahvaljujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar