Evropska komisija danas objavljuje izveštaj o Srbiji

Godišnji izveštaj Evropske komisije je najvažniji dokument za svaku zemlju koja teži članstvu u Evropskoj uniji (EU) i predstavlja sliku stanja u svim ključnim poljima gde je napredak neophodan za pristupni proces

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Evropska komisija objaviće danas godišnji paket proširenja, a deo paketa biće godišnji izveštaj o Srbiji za 2023. godinu u kojem će se analizirati različiti aspekti procesa proširenja, kao i koliko je Srbija napredovala na svom evropskom putu.
Izveštaj će objaviti i za sve zemlje regiona i Istočnog partnerstva.

Godišnji izveštaj Evropske komisije je najvažniji dokument za svaku zemlju koja teži članstvu u Evropskoj uniji (EU) i predstavlja sliku stanja u svim ključnim poljima gde je napredak neophodan za pristupni proces.

Pored toga evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji predstaviće u Briselu i novi Plan rasta za Zapadni Balkan, u vrednosti od šest milijardi evra, kojim se dodatno podržava i ubrzava integracija u EU državama regiona koje dobro napreduju na evropskom putu, saopštila je Kancelarija EU u Beogradu.

U novom Izveštaju za 2023. godinu Evropska komisija je konstatovala napredak Srbije u oblastima pravosuđa i medija, kao i da je došlo do napretka i u oceni o usklađivanju sa spoljnom politikom EU.



Izvor: Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar