Napravite sami prirodan parfem: Jednostavno se priprema, a ceo dan ćete neodoljivo mirisati

Jednostavno se priprema, a ceo dan ćete neodoljivo mirisati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepic.diller

Miris je jedno od najjačih čula, s toga nije čudo zašto su mnogi ljudi ljubitelji parfema i osveživača.

Smatra se da se parfemi vezuju i za ličnost i da svako ima određen tip mirisa koji na najbolji način dodatno opisuje karakter. Parfemske kuće razlikuju parfeme i mirise po mirisnim notama i samom tipu mirisa, pa tako postoje cvetni, voćni, drvenasti, mošusni, aromatični, i mnogi drugi tipovi mirisa.

Cene parfema mogu varirati od par desetina do nekoliko stotina evra, ali uvek postoje varijante i da sami napravite svoj miris.

Kako napraviti svoj miris?

Od svega nekoliko sastojaka možete napraviti jedinstvenu mirisnu kreaciju koju možete koristiti kao parfem, uljani parfem osveživač prostora ili osveživač za posteljinu.

Prirodni parfem

Prirodni parfem možete veoma lako napraviti od dva sastojka. Biće vam potrebno par kapi esencijalnog ulja po ukusu i alkolhol koji se koristi kao baza. U zavisnosti od količine parfema određuje se količina alkohola, a odnos bi trebalo da bude 90:10, 90 ml alkohola i 10 ml esencijalnog ulja. Možete koristiti samo jedno esencijalno ulje ili da kombinujetenekoliko različitih.

Uljani parfem

Procedura pravljenja uljanog parfema je ista kao pravljenje parfema sa alkoholom, a pogodna je za sve koji žele bezalkoholni parfem. Najčešće se koristi ulje od jojobe, a možete koristiti i bademovo.

Prirodni osveživač za prostoriju i posteljinu

Osveživač za prostoriju i posteljinu možete napraviti na jednostavan način. U 150 ml vode sipajte par kapi eteričnog ulja po ukusu. Za prostorije se preporučuju eterična ulja na bazi citrusa: limun, limunska trava, pomorandža, a za posteljinu miris lavande ili vanile. Tečnost sipati u čistu bočicu sa raspšivačem i koristiti po potrebi.Izvor: Srbija danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar