BMW kritikovao nemačku vladu i EU

Za dve godine BMW planira da na tržištu predstavi potpuno novu generaciju električnih automobila s 30% većim dometom i brzinom punjenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

BMW je oštro kritikovao nemačku vladu i Evropsku uniju u neobičnom potezu, pre nego što je BMW-ov šef proizvodnje izneo planove kompanije.

Član uprave Milan Nedeljković izjavio je u četvrtak u Parsdorfu pored Minhena da se poslovni svet “sve više suočava s kratkoročnim zakonskim promenama i rastućom birokratijom”, što koči investicije.

Što se tiče infrastrukture, Nemačka zaostaje na međunarodnom nivou, rekao je. Nepouzdani saobraćajni pravci, visoki troškovi energije, kao i neadekvatna pokrivenost mrežom nisu prihvatljivi za modernu industrijsku lokaciju“, dodao je Nedeljković.

Nemačka i Evropa moraju da obezbede da ne zaostaju kao industrijski centar u konkurenciji s drugim privrednim regijama, pozvao je šef proizvodnje, prenosi Autoblog.rs.

Za dve godine BMW planira da na tržištu predstavi potpuno novu generaciju električnih automobila s 30% većim dometom i brzinom punjenja. Nedeljković je pokrenuo proizvodnju potrebnih baterijskih ćelija u novom pilot pogonu u Parsdorfu vrednom 170 miliona evra.

Postrojenje može da proizvede milion ćelija godišnje, za koje se očekuje da će se koristiti u modelima Neue Klasse od 2025. godine.

Kompanija je izjavila da je njen dugoročni cilj baterijska ćelija koja se može u potpunosti reciklirati, što je ekonomski neophodno s obzirom na skupe sirovine. BMW je već proizveo prve baterije od 100% recikliranog katodnog materijala.

Prvi modeli Neue Klasse bi trebalo da se proizvode u glavnoj fabrici u Minhenu i u mađarskom gradu Debrecinu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar