PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv masovnog ubice iz Mladenovca! Obuhvaćeni otac i rođaci

Detaljnom istragom Višeg javnog tužilaštva u Smederevu pored U. B. uhapšeni su i njegov otac R. B., ujak G. G. i njegov brat B. G.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv osumnjičenog U. B. (21) iz Dubone kod Mladenovca koji je 4. maja zverski ubio devet mladih, a njih 13 ranio.

Optužnicom, je obuhvaćen i njegov otac R. B., kao i rođaci G. i B. G. iz Kragujevca.

– U. B. se na teret stavlja da je počinio krivično delo teško ubistvo u sticanju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružje i eksplozivnih materija, otmica, i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila – navodi se u saopštenju tužilaštva.

– Na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi postoji opravdana sumnja da je U. B. tog 4. maja oko 22.20 sati upravljajući putničkim vozilom “mercedes” u kom je poneo automatsku pušku proizvođača Zastava, pištolj sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, tri ručne bombe došao do spoemnika “Palih boraca” u selu Malo Orašje, gde je uočio grupu mladih lica koji su se družili i slušali muziku nakon čega je bez ikakvog povoda sa namaerom da ih liši života, izašao iz vozila i rafalnom paljbom iz navedene automastve puške počeo da puca u pravcu oštećenih lica.

Podsetimo, osumnjičeni U. B. za koga se sumnja da je 4.maja počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje u svom krvavom piru ubio je devetoro svojih vršnjaka, dok je njih 13 ranjeno. Kobne večeri U. B. je prvo otišao u smederevsko selo Malo Orašje gde je kod spomenika izašao iz kola u rafalnom paljbom ubio šestoro mladića i nekoliko njih ranio. Svoj krvavi pohod nastavlja u svojoj rodnoj Duboni gde se parkirao preko puta škole i rafalnom paljbom ubio troje mladih koji su sedeli na klupi. Nakon zločina beži zemljanim putem ka selu Šepšina odakle je i krenuo u masakr, ali su mu se kola pokvarila pa je jedan deo prošao peške.

– Ušao je u garažu od jednih meštana i ukrao im kola kojima se odvezao da naplatne rampe Mali Požarevac gde je upao u taksi vozilo u kom je bila putnica – podseća izvor i dodaje da je tada od taksiste tražio da ga odveze do sela nadomak Kragujevca gde se sve do jutra skrivao u kokošinjcu svog ujaka.

– Detaljnom istragom Višeg javnog tužilaštva u Smederevu pored U. B. uhapšeni su i njegov otac R. B., ujak G. G. i njegov brat B. G.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar