Pritisak se nastavlja! Crnogorska policija legitimisala bez naloga vernike SPC

Među građanima su bili i roditelji sa malom decom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Printscreen

Oko 10 časova, nekoliko uniformisanih policajaca, bez pismenog naloga, na vratima Hrama Hristovog Vakrsenja u Podgorici, u prostoru koje je vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), legitimisali su roditelje sa malom decom i druge građane, saopšteno je danas iz MCP, prenose Vijesti.

“Obaveštavamo crnogorsku i širu javnost da je dana 3.5.2020, na praznik Svetih žena Mironosica, odslužena Sveta Liturgija bez prisustva vernika iza zatvorenih vrata, kako glase odluke Nacionalnog koordinacionog tela, koje smo od prvog dana kada su uvedene, ispoštovali. Nakon Svete Liturgije, Hram je otvoren i verni narod je jedan po jedan, ulazio i pridržavao se fizičke distance i ostalih preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, istakli su iz MCP.

U saopštenju se dodaje da su policajci u uniformi , kada su konstatovali da se građani pridržavaju mera, posle pola sata dobili novo naređenje koje je saopšteno usmenim putem, od, kako su iz MCP kazali, njima nepoznatih starešina, da su za boravak u zatvorenom prostoru neophodne maske.

Iz MCP su kazali da ova odluka stupa u Crnoj Gori na snagu tek sutra, 4. maja.

“Kada je i to bilo ispoštovano, nova mera su bile rukavice. Nakon toga, sledeća odluka je bila da se zatvori Hram, zato što po njima , navodno nije bila ispoštovana mera fizičke distance”, navodi se u saopštenju koje potpisuje starešina Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, protojerej – stavrofor Dragan Mitrović.

Iz MCP su rekli i da pored svih poštovanja mera i pokazane dobre volje od strane Crkve, izuzetno odgovornog odnosa vernika, ne mogu da se otmu utisku da je reč o planskom i kontinuiranom pritisku.

“Nesumnjivo da vlast nastavlja obračun sa Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori i vernim narodom”, zaključuje se u saopštenju MCP.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 



Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar