Mask ismejao Zelenskog: “Prošlo je pet minuta, niste tražili milijardu dolara pomoći”

Američki milijarder optužuje američke političare da poklanjaju previše pažnje Ukrajini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask ismejao je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji i dalje bez oklevanja traži pomoć od saveznika.

Mask je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks (Tviter) objavio “fotošopiranu” fotografiju Vladimira Zelenskog, na čijem čelu i vratu su od prenaprezanja natekle vene.

Opis fotografije glasi: “Kada je prošlo pet minuta, a još uvek niste tražili milijardu dolara pomoći”.

Ranije je Ilon Mask optužio američke političare da poklanjaju previše pažnje Ukrajini, a da ne rešavaju problem ilegalne migracije na granici sa Meksikom, pozvavši vlasti SAD da razmisle kako da zaustave nekontrolisani priliv migranata na američku teritoriju.

Dan ranije, američki Kongres usvojio je predlog zakona o privremenom finansiranju vlade, nekoliko sati uoči isticanja godišnjeg budžeta u ponoć, ali on ne obuhvata dodatnu pomoć Ukrajini koju je Bela kuća tražila.

Zakon predviđa finansiranje vlade do 17. novembra, što će članovima Kongresa omogućiti da pregovaraju o punom budžetu za fiskalnu 2024. godinu.

Posle ovoga, Ukrajisnka Rada je saopštila da “nema šanse da se suprotstavi Rusiji bez finansijske podrške Sjedinjenih Američkih Država”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar